İçindekiler

Şarj Bağımlısı (Plagomanik) mısınız?


Akıllı telefonların günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesiyle birlikte kullanıcıların en büyük derdi deşarj sorunu oldu. Mevcut şarj/pil seviyelerinin kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkilerinin olduğundan hareket eden Huawei, bu amaçla “Plagomani” yani “şarja/prize bağımlılık” durumuna dikkat çekmek için plagomani.com sitesini yayına aldı.
Günlük yaşamda cep telefonu şarjının bitmesi sonucu ortaya çıkan ve neredeyse tüm kullanıcıların, zaman zaman başına gelen trajikomik durumları video ile anlatan sitede, “Şarjım olmadan asla”diyenlerin (yani ‘plagomanikler’in) de ortak özellikleri de eğlenceli bir şekilde sıralandı:

‘Şarjım olmadan asla’ diyenlerin özellikleri
1- Bir mekana girdiğinde gözü ilk prize kayar. Bulunduğu yerde priz yoksa kalp çarpıntısı başlar…
2- Yedek pilsiz kaldığında kendini yalnız, çaresiz ve çıplak hisseder…
3 – Onun için aşkın diğer adı üçlü prizdir…
4 – Bir ortamda şarjı yüzde 5’in altına indiyse, priz konusunda babasını tanımaz…
5 – Şarjı yüzde 30 iken elektrikler gittiğinde pişman olur…
6 – Şarjı yüzde 1 iken, hayatının aşkı ‘seni seviyorum’ yazsa, dönüp de cevap veresi gelmez…
7 – “Abi benim şarj da yüzde 7 ya”, “Benimki yüzde 3” (sessizlik)
8 – Günde birkaç kere telefonunun şarjını doldurduğu için, gerçek bir tasarrufçuya dönüşür…

PLAGOMANİK MİSİNİZ?
Henüz tıbbi literatüre girmese de akıllı telefonları ile iletişim kurmayı bir zorunluluk haline getirmiş kişilerin ortak semptomları (belirtileri) haline gelen Plagomani, kullanıcıların, yatak odalarındaki prizin pozisyonuna göre yataklarının yerini ayarlaması, yolculuk esnasında akıllı cihazlarını şarj edebilecekleri yerler aramaları, kafe ve restoranlarda boş prizlerin olduğu yerlerde oturmak istemeleri, yanlarında taşınabilir batarya üniteleriyle ya da şarj aletleriyle hareket etmeleri bu durumun temsil ettiği stres yoğunluğunu ifade ediyor.
Huawei’nin G8 modelinin tanıtımını desteklemek için açılan sitede, kullanıcıların kendilerinin de şarj bağımlısı olup olmadıklarını gösteren bir test de bulunuyor. Testte kullanıcılara, “Telefonunu günde kaç defa şarj ediyorsun?”, “Telefonun başka odada şarjdayken sen yatağında uyuyabilir misin?”,“Arkadaşının telefonunun şarjı yüzde 5 ve prize takılı, seninki de yüzde 8. Ne yaparsın?”, “Şarjın yüzde 2 ve hoşlandığın kişi Whatsapp’tan ‘Naber?:)’ yazmış. Ne yaparsın?” gibi ilginç sorular soruluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder